Daniel a Alexandra Miźielinských

Můžu ochutnat?

Při čtení této knížky se vám budou sbíhat sliny! Přijměte pozvání k další neodolatelné cestě s autory slavných Map! Tentokrát se vydáme po stopách pokrmů a chutí z celého světa. S touto novou velkoformátovou knížkou přetékající zajímavostmi a lákavými recepty se rozhodně neztratíte! Co je kuku sabzi, onigiri či gado gado? Odkud pochází kukuřice, pšenice nebo brambory? Co se po staletí jedlo v Turecku, Itálii nebo Nigérii? A jaká jídla tam mají lidé v oblibě dnes? Navštívíte 26 zemí z pěti kontinentů. Poznáte marocké hody, plovoucí vietnamský trh i slavné francouzské kuchaře. Zjistíte, jak těsně jídlo souvisí s historií, kulturou a přírodou země, v níž vzniklo. A všemožné pochoutky národních kuchyní si můžete také sami připravit podle některého z 56 receptů.

Překladatel: Anna Halfarová
Nakladatel: Host
Počet stránek: 112
Formát knihy: 276×373

Kniha vyhrála v této kategorii:

Překladová část - c) literatura faktu pro děti a mládež

Můžu ochutnat?

Aktuality

O ceně

Výroční cena Zlatá stuha je každoročně udělována tvůrcům nejlepších knih pro děti a mládež vydaných v českém jazyce. Existuje již více než 30 let a představuje jedinou cenu v České republice zaměřenou výhradně na dětskou literaturu. Knihy procházejí pečlivým výběrem odborných porot. Zlatá stuha je tedy garantem kvalitních dětských knížek. Prostřednictvím doprovodných programů, jako je putovní výstava ilustrací, výtvarné dílny, besedy a autorská čtení, navíc podporuje růst čtenářské gramotnosti, rozvoj vztahu ke knihám i kulturní vyžití dětí. Vyhlašovatelem ceny je Česká sekce IBBY – Společnost přátel knihy pro mládež, a spolupořadateli Klub ilustrátorů dětské knihy, Obec překladatelů, Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského a Památník národního písemnictví. 

Partneři Zlaté stuhy